Berlin Gezi Rehberi Part 3 – Berlin’de Mutlaka Yapılması Gerekenler

Berlin Gezi Rehberi Part 3 – Berlin’de Mutlaka Yapılması Gerekenler

Berlin gezi rehberimizin önceki iki bölümünde gezilecek yerleri ve denenecek tatları incelemiştik, rehberimizin üçüncü ve son kısmında ise Berlin’de yapılabilecek eğlenceli aktiviteleri sizlere aktarıyor olacağım. Berliner olma yolunda ilerlediğimiz bu rehber umarım ki Berlin gezinizi daha eğlenceli hale getirir. Keyifli okumalar ve keyifli gezmeler 😊

Freiluftkino Friedrichshain

Berlin’in tıpkı diğer parkları gibi mükemmel olan Frienrichshain parkında bu açık hava sinemasını bulabilirsiniz. Sanki bir peri masalının içinde gibi hissedeceğiniz atmosferi, girişten alabileceğiniz karamelli patlamış mısırları ve mükemmel film seçimleri ile unutulmaz bir deneyim yaşayacağınız bu sinemanın biletlerini hemen alın derim. Seçtiğiniz film bir müzikalse tüm izleyicilerin ayağa kalkıp filme eşlik ettiğine ve dans ettiğine tanık olacaksınız. Benim çok sonradan keşfettiğim fakat sizlere önceden bilgisini vermek istediğim bir diğer ayrıntı ise oturacağınız yere serebileceğiniz minderleri sahnenin yanından ücretsiz olarak alabileceğiniz.

Adres: Landsberger Allee 15, 10249 Berlin

Ücret: Filmden filme değişiklik gösterse de genellikle 7.5 Euro’ya bilet alınabilir.

Humboldt Üniversitesi Kütüphane Turu

Kitaplara her zaman büyük bir ilgi duydum bu sebeple gittiğim şehirlerdeki farklı kütüphaneleri gezmek benim için çok keyifli bir aktivite. Humbolt Üniversitesi Kütüphanesi’nin farkı ise kitaplara hiç ilgisi olmayan birinin bile çok beğeneceği bir mimarisi olması.

Adres: Jacob-und-Wilhelm-Grimm-Zentrum Geschwister-Scholl-Straße 10117 Berlin

Ücret: Ücretsiz ( Pandemi önlemleri sebebi ile randevu gereklidir)

The House of Present

Her salı günü aşağıda adresini paylaşacağım barda sahne alan bu şov izlediğim en iyi Drag Showlardan biri. Ülkemizde de yakın zamanda kaybettiğimiz Seyfi Dursunoğlu yani sahne adı ile Huysuz Virjin tarafında fazlasıyla iyi sahnelenen Drag Show kültürünün yabancı bir ülkede nasıl olduğunu görmek ve farklı bir deneyim yaşamak için kesinlikle bu şovu izlemenizi öneriyorum. Duygu karmaşası yaşayacağınız ve çok eğleneceğiniz bir geceye hazır olun. Eklemem gereken bir diğer önemli ayrıntı ise şovun İngilizce olduğu.

Adres:  Monster Ranson’s karaoke bar Warschauer Str. 34, 10243 Berlin

Ücret: Kişi başı 7 Euro ödeyerek bu şovu izleyebilirsiniz fakat ortamın büyüsü ile bir miktar da bahşiş bırakmanın içinizden geleceğini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum 😊

 

Berlin Gezi Rehberi Part 1 için Buraya Tıkla!

Berlin Gezi Rehberi Part 2 için Buraya Tıkla!