Almanca Öğreneceklere Tavsiyeler Bölüm-1

Almanca Öğreneceklere Tavsiyeler Bölüm-1

Almanca öğrenmek istiyorsanız ancak öğrenme sürecinize nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımdaki tavsiyelerle Almancaya dair ilk adımı atmış bulunacaksınız.

Öncelikle Almanca Hint- Avrupa dillerinin Cermen dilleri koluna bağlıdır. Çoğu Cermen dilinde olduğu gibi Almanca’da da sözcük değişime uğrayarak çekilir. Örneğin İngilizce’de to offer- offered- offered olarak çekimlenen sözcük Almanca’da bieten- bot- geboten olarak çekimlenir.

Almanca gramer yapısı yeni başlayanlar için zorlu gözükebilir. Ancak gramer temeliniz sağlam olduktan sonra diğer konuları çok daha rahat ve hevesli bir şekilde tamamlayacağınıza emin olabilirsiniz. Dil öğrenirken en önemli şeylerden birisi motivasyon.

Sonrası için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Kendi çalışma metodunuzu planlayın

Herkesin kendine has bir çalışma metodu vardır. Bu nedenle çalışacağınız süreyi ve metodu kendiniz belirlemeniz öğrenmenizi kalıcı kılmak adına büyük önem taşımaktadır.

Almanca için özel bir defter oluşturun

Yeni bir dil öğrenmek en başta karmaşık gelebilir. Bunun için özel bir defter tutarak geriye dönük olarak konu tekrarınızı kolaylaştırabilirsiniz.

İçerisinde okuma, yazma ve dinleme bölümleri bulunan kitaplardan edinin

Farklı bölümleri olan kitaplar çok yönlü öğrenmenizi kolaylaştıracak, dil öğrenirken tek bir alana yoğunlaşmanızı engelleyecektir.

Kelimeleri metin içinde gördükten sonra ezberlemeniz öğrenmenizin kalıcılığını artırır

Bir kelime birden çok anlama gelebilir. Bu nedenle kelime ezberlemeye çalışmak yerine metin içindeki kullanışlarını görmeniz hem grameriniz için hem de kelimelerin hafızanızda yerleşmesi için önem taşımaktadır.

Kelimeleri artikelleri ile öğrenmelisiniz

Almanca’da kelimeleri artikelsiz öğrenmeniz ilerleyen konularda sizi çok zorlayacağı için mutlaka kelimeleri öğrenirken artikelleri ile öğrenmelisiniz.

Telaffuz için mutlaka kulak doygunluğunuz olmalı

Telaffuzunun gelişmesini istiyorsanız bol bol öğreneceğiniz dilde dinlemeler yapmanız gerekiyor. Bunu müzikler, filmler, diziler, videolar, podcastler vasıtasıyla yapabilirsiniz. Duyduğunuz kelimeleri sesli bir şekilde tekrar etmeniz telaffuzunuzu geliştirecektir.

Tam olarak anlamadığınızı düşündüğünüz konuları atlamamalısınız

Dil öğrenirken zaman zaman sıkılabilir ve sıkıldığınız yerleri tekrar etmek istemeyebilirsiniz. Öncelikle bu çok normal bir durum. Ancak dil öğrenme süreciniz kümülatif bir şekilde ilerleyeceği için anlamadığınız konular üzerinde durmak dil öğrenme sürecinizi de hızlandıracaktır.

Tekrar etmeyi unutmayın

Dil öğrenme sürecinde de tekrar etmek dil öğrenmenizin kalıcılığını artıracağı için büyük önem taşıyor. Tekrar etmeniz aynı zamanda yeni öğreneceğiniz konuları daha rahat bir şekilde anlamanızı sağlayacaktır.