WUPPERTAL’de İlk Haftam ve Geldiğinizde İşinize Yarayacak Yerler

WUPPERTAL’de İlk Haftam ve Geldiğinizde İşinize Yarayacak Yerler
Photo by Pavol Svantner / Unsplash

Merhaba. Bu sitedeki ilk blog yazımı paylaşıyorum. Wuppertal’e geleli yaklaşık 1 hafta oldu. Bu bir haftada Almanya’ya alışmaya çalıştım. Ev arkadaşlarım ve Nuri bey bu konuda yardımcı oluyor. Sitedeki diğer yazılardan da öğrenebileceğiniz gibi burada sıkı bir çöp ayrıştırma kuralı var. Bu ve buna benzer daha birçok kuralı bu hafta öğrendim.

Yurt dışına ilk çıkışım olduğundan alışmam biraz uzun sürdü. Ancak endişelenmenize gerek yok, çünkü burada çok fazla Türk yaşamakta. Bu yazımda ilk hafta benim işime yarayan yerlerden bahsedeceğim.

1.  Penny Market

Penny market 3550 mağazası ile hizmet vermekte olan bir Alman şirketidir. Wuppertal’de bulunan TeknoService evine yakın bir mağazası da bulunmakta. Fiyatlar açısından, Türkiye’deki ucuz satış yapan market zincirlerinin Almanya’daki bir benzeri olarak düşünebilirsiniz. Ben de ilk geldiğimde alışverişimi buradan yapmıştım. Fiyatlar gerçekten uygun.  Özellikle penny marketin ürettiği ton balığını tavsiye ederim. Hem pratik, hem uygun fiyatlı hem de protein kaynağı bol bir yiyecek.

2. Wuppertal’deki Eve Yakın Restoranlar

Dışarda yemek yemek istediğinizde Wuppertal’deki eve yakın birçok seçenek karşımıza çıkmakta. Bunlardan MRS Deniz ve Naz döner tavsiye edebileceklerim arasında. Döner fiyatları 4 euro ile 7 euro arasında değişmekte.

3. Tek Market

Tek market adından da anlaşılacağı üzere bir Türk marketi. Ben et ve tavuk alacağım zaman bu marketi kullanıyorum. Diğer marketlere göre et ve tavuk fiyatları daha uygun. Türkiye’de satılan ancak Almanya’da pek bulunmayan ürünleri burada bulabilirsiniz.

4. Wuppertal Merkez Cami

Wuppertal merkez cami Wuppertal’deki eve yaklaşık 250 metre mesafede bulunan bir camidir. Cemaati genellikle Türklerden oluşmaktadır. İbadetinizi yapmak için ve diğer ihtiyaçlarınız için camiyi kullanabilirsiniz.

5. Kaufland

Kaufland bir Alman hipermarket zinciridir. Burada ihtiyacınız olan neredeyse her şeyi bulabilirsiniz. Wuppertal’deki eve yürüyerek yaklaşık 20 dk mesafede bulunan bir mağazaları da var. Evimize yakın olan marketlerde bulamadığım ürünleri kaufland markette bulabildim. Markete giderken Wuppertal’in de güzelliklerini görüyorsunuz. Ayrıca marketin yakınında bulunan wupper ırmağını ve ırmağın üstünden geçen Wuppertal Schwebebahn ( Wuppertal asma demiryolu) ‘nu da görebilirsiniz.  Etrafında daha birçok mağaza ve kafe bulunmakta.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.