Teknoworld Şirketinde Erasmus+ Staj Deneyimim

Teknoworld Şirketinde Erasmus+ Staj Deneyimim

Herkese merhaba ben Büşra Girgin. Bugün sizlere Almanya’nın Neuss şehrinde yer alan Teknoworld şirketinde, Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında yaptığım 2 aylık stajıma dair deneyimlerimden bahsedeceğim.

Her şeyden önce Teknoworld’ü tanıtmakla başlayayım;
Teknoworld 2004 yılında Nordrhein-Westfalen eyaletinde Türk girişimci Nuri Özyurt tarafından kurulan bir Alman firmasıdır. Firma Teknoworld, genel olarak Emniyet Binaları, Konsolosluklar, Bankalar, Yerli ve Yabancı perakendeciler gibi kurum ve işletmelere güvenlik hizmeti sağlamanın yanı sıra, çeşitli ağ çözümleri ve yazılım geliştirmeleriyle birçok farklı hizmeti bir arada sunmakta.
Stajın ilk haftasında şirket oryantasyonunun yanında Almanya’da günlük yaşam hakkında işe yarar bilgilerin olduğu bir toplantı yapıldı. Görev tanımı ve dağılımı yapıldıktan sonra artan görevler ile güzel bir tempo yakaladık.

İki ay süren staj boyunca çeşitli başlıklar altında işler yaparak medya alanında yeni şeyler öğrendik. Bu çeşitliliği şirketin çok yönlü hizmet vermesine borçluyuz sanırım. Bu çalışmalar genel olarak şirketin sosyal medya platformları için içerik oluşturulması, Türk işletmecilerin başında olduğu işletmeleri ziyaret ederek Almanya’da yaşayan Türkler hakkında kültürel anlamda bilgi toplamak amacıyla yapılan röportajlar; oluşturulması planlanan bir dergi için sayfa tasarımı ve metin hazırlanması gibi işleri kapsıyor. Bunların haricinde stüdyo ortamında Almanya ve Türkiye arasında kardeşlikleri bulunan şehirlerin kültürel tanınırlığını arttırmak amacıyla yapılması planlanan bir TV programında deneyim kazanmamız da keyifli ve öğreticiydi.

Hem gezip hem çok şey öğrendiğim, üstüne bir de kariyerim için deneyim elde ettiğim ve gün içinde vaktin nasıl geçtiğini anlamadığım bu güzel staj dönemi için hem Teknoworld ailesine hem de orada tanıştığım tüm stajyer arkadaşlarıma teşekkür ederim.