Lüksemburg'da Kısa Bir Gezi

Lüksemburg'da Kısa Bir Gezi
Photo by Cedric Letsch / Unsplash

Merhabalar bugünkü blog yazımda sizlere Lüksemburg'dan ve Lüksemburg'a olan yolculuğumuzdan bahsedeceğim.

Daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi Almanya'nın Wuppertal kentinden çıkıp Bourschied Kalesi'ne gitmiştik. Tabii ki de yolculuğumuz bu kaleyle sınırlı kalmadı. Lüksemburg'a kadar gelmişken Lüksemburg'un kendisini görmeden olmazdı. Lüksemburg kasabaları ve doğal güzellikleri açısından tartışılmazdı ancak yaşanmışlıkları da görmek gerekiyordu elbette. Bunun için Bourschied'dan yaklaşık 50 kilometre yol alıp, bir kaç kasaba geçtik ve sonunda şehir merkezindeydik.

Şehir merkezine geldiğimizde arabayı bir otoparka park ettik çünkü yürüyerek gezilebilecek kadar küçük bir yerdi. Merkez ülke ile aynı adı paylaşan Lüksemburg şehriydi. Gezi öncesi planlarında da baktığımızda, zaten bu ülke üç şehirden oluşuyordu. Küçük bir ülke olan Lüksemburg'da bu sebepten dolayı şehrin merkezi ile yolculuğumuza devam etmek istedik.

Merkeze geldiğimizde yürüyerek vardığımız ilk nokta, aşağısında vadi ve yeşillik bulunan bir alana vardık. Burada bir anıt bulunuyordu. Bu anıt Gelle Fra Anıtı idi. Bu anıt 'Place de la Constitution' adı verilen bir meydanda bulunuyordu. Bu meydan aslında gezilebilecek bir çoğu turistik noktanın ortak alanı gibiydi. Buradan her yere ulaşmak mümkün. Buradan manzarayı seyrederken Adolphe Köprüsü'nü görmek de mümkün. Daha sonraki durağımız 'Cathédrale Notre-Dame' oldu. Burası bir Roma Katolik katedrali idi. Burası Lüksemburg'un da sürekli işgale uğramasından ötürü sıklıkla el değiştirmiş. Neredeyse 400 senelik tarihe sahip olan bu katedral Lüksemburg'un tek katedrali idi. İçerisi de dışarısı gibi inanılmaz ince işçiliklere, resimlere, heykellere ve vitraylara sahipti. Görüp de etkilenmemek ve hayrete düşmemek mümkün değildi. Daha sonraki durağımız Büyük Dükalık Sarayı idi. Lüksemburg Büyük Dükü'nün resmi ikamet noktasıdır ve hala aktif olarak kullanılmaktaydı. Önünde nöbet tutan bir kaç askerin nöbetlerine ve nöbet değişimine de denk geldik. Öğrenciler için ücretsiz olan bir müze keşfettik, burası Lüksemburg Şehir Tarihi Müzesi idi. Burada bulunan yüzlerce çeşit sergilerle şehir tarihi hakkında bilgi edindik. Öğrenciler için ücretsiz olması da cabasıydı.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.