Avrupa'da Uyguna Seyehat Etmek

Avrupa'da Uyguna Seyehat Etmek
Photo by Annie Spratt / Unsplash

Merhaba. Özellikle Erasmus ile yurt dışına çıkmış her öğrencinin isteklerinden birisi uygun fiyata olabildiğince çok ülke görerek, hayata bakışını ve vizyonunu genişletmek olduğunu düşünüyorum. Ben de bu yazıyı okuyan sizler gibi aynı düşünce doğrultusunda hareket eden bir Erasmus öğrencisi idim.

Gelelim bu yazının asıl amacına, benim nasıl gezdiğime ve sizlere olabilecek tavsiyelerime;

Uçuş arama motorlarını aktif kullanın!
Bu arama motorları nelerdir diyecek olursak benim uçuş ararken faydalandığım arama motorlarını sıralıyor olacağım:

1 -) Sky Scanner
2 -) Kiwi
3 -) Google Flights
4 -) Ryan Air
5 -) Wizz Air

Bir seyehat planı yaparken öncelikli olarak gitmek istediğim ülkeleri bu kaynaklardan araştırıp en uygun bilet dönemini bulmaya çalışıyorum. Genelde en uygun uçuşlar pazartesi ve salı günleri oluyor. (Finlandiya Helsinki' den Polonya Poznan' a uçak biletimi 4 Euro' ya almıştım.) Arama yaparken yakındaki havaalanlarını eklemeniz veya Polonya gibi ülke içi ulaşımın kolay ve uygun olduğu ülkelerde kalkış yerini tüm ülke olarak seçmeniz uygun uçuş bulmanızda faydalı olacaktır. Böylece olduğunuz ülkede de yeni şehirler görme şansınız olacaktır.

Otobüs ile seyehat için gönüllerin vazgeçilmezi tartışılmaz FlixBus olacaktır. KamilKoç ile olan anlaşmalarından dolayı Euro kuru ile değil de Türk Lirası olarak ödeme şansınız da var. Ülkemizde alıştığımız sistemin dışında olarak valizinizi otobüsün bagajına kendiniz yerleştiriyorsunuz. Binmeden önce size mail olarak iletilen QR kod şoför tarafından okutuluyor, bilet kontrolü bu şekilde sağlanıyor. İtalya içi seyehatlerinizde FlixBus'a ek olarak İtaBus da kullanabilirsiniz.

Tren ile ülkeler arası seyehat konusunda pek bilgili değilim. Seyehat etmişliğim var fakat net bir bilgi aktaramayacağım. Genel olarak omio.com üzerinden araştırmalarınızı yapabilirsiniz. Almanya içi biletlerinizde bahn.com sitesini kullanırken "Show our best prices" seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. En uygun biletleri karşınıza çıkartıyor.

Son olarak bir kaç rota önerisi yapmak istiyorum. Bu rotalar başlangıç olarak Polonya'dan yola çıkılarak yapılmıştır.

Kuzey Avrupa Rotası

Bialystok - Polonya
Vilnius - Litvanya
Kaunas - Litvanya
Riga - Letonya
Tallin - Estonya
Helsinki - Finlandiya
Poznan - Polonya


Şeytan Üçgeni (Ben bu şekilde adlandırmayı seviyorum. Avrupa' nın en güzel şehirlerini görüyor ve ayrılmak istemiyorsunuz.)

Budapeşte - Macaristan
Viyana - Avusturya
Prag - Çek Cumhuriyeti


İtalya Fatihi

Napoli
Roma
Floransa
Bolonya
Milano
Venedik


Kısa Mesafe Çok Şehir Ülkesi (Almanya)

Düsseldorf
Dortmund
Duisburg
Essen
Bonn
Köln

Birbirine çok yakın olan bu şehirleri Almanya ziyaretinizde rahatlıkla trenle gezebilirsiniz.