Almanya’daki Uygun Teknoloji Mağazaları ve Marketler

Almanya’daki Uygun Teknoloji Mağazaları ve Marketler

Almanya’da belli bir süre kalacaksanız ve almanız gereken tekstil, teknolojik eşya veya market ürünleri için uygun bir yer arıyorsanız nerede ne alınır bilmeniz gerekir. Zira Almanya’da özellikle market reyonlarında Türkiye’de görmeye alışık olmadığımız indirimler ve kampanyalar yer alabiliyor.

Bu yazımda sizlerle bizzat deneyimlediğim ve bildiğim kadarıyla en uygun ürünü hangi mağaza veya marketten alabilirsiniz bunları paylaşacağım.

Market Alışverişi

Her ülkede olduğu gibi Almanya’da da diğer marketlere nazaran çok daha ucuz fiyatların olduğu marketler mevcut. Son kullanma tarihi olan ürünlerin son kullanma tarihine 2–3 gün kala çok uygun fiyata düştüğünü bilmek avantaj olabilir. Bu marketler arasında en uygun olanlarını birlikte inceleyelim.

ALDI

Birçok ülkede şubesi bulunan ve Almanya’nın en yaygın süpermarketlerinden olan Aldi’de; her türde çeşitli ürünleri uygun fiyata bulmak mümkün. Belirli zamanlarda getirilen indirimli teknolojik ürünlere de denk gelirseniz kaçırmamanızı öneririm. Aldi SIM kart ise uygun tarifeleriyle kısa süreliğine Almanya’da bulunacaklar için çok uygun. Aktüel ürünleri, fırsatları ve şubelerini görebileceğiniz bağlantıya buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

REAL

Aldi’ye nazaran daha çok ürünün bulunduğu Real de yine uygun fiyatlarıyla alışveriş yapılabilecek süpermarketlerden. Staj yaptığım dönemde çoğu markette bulamadığım ürünleri Real’de bulabildiğimi söyleyebilirim. Real ile ilgili aktüel ürünleri, fırsatları ve şubelerini görebileceğiniz bağlantıya buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

KAUFLAND

Kaufland, kaldığım yere yakınlığı sebebiyle en çok alışveriş yaptığım yer ve özellikle şarküteri reyonlarının çeşitliliği sebebiyle birçok şeyi burası sayesinde uygun fiyata deneyebilme fırsatım oldu. Kaufland’den alacağınız çoğu içeceğin arkasında geri dönüştürülebilir olduğunu gösteren bir sembol bulunuyor. Bu sembolün olduğu şişeleri alırken reyonda gözüken fiyatın üstüne bir de 25 centlik bir depozito ekleniyor. Bu ücreti yine Kaufland’de bulunan Refund aletlerine şişeleri atarak geri alabiliyorsunuz. Almanya’da gün içinde sokaktan veya ulaşım araçlarının çöplerinden bu şişeleri toplayarak gelir elde eden insanlara fazlasıyla rastlayabilirsiniz. Kauflland ile ilgili güncel bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.

DM MARKT

Dm’den çok alışveriş yapmasam da yine uygun ve çok çeşitli ürünlerin olduğu bir gerçek. Bu süpermarketin en sevdiğim özelliği çoğu şubesinin içinde bulunan bedava su içebileceğiniz sebillerin olması. Özellikle Almanya’da su almanın bazen gereksiz bir maaliyet olarak hissedildiği zamanlarda Dm şubesine gitmek daha mantıklı oluyor. Ayrıca külah şeklindeki bardaklar da çok hoş. Detaylara bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Teknolojik Aletler

Almanya’ya gelip de teknolojik alet fiyatlarına göz atmayan yoktur sanırım. Ebay, Amazon gibi online alışveriş sitelerinin dışında yalnızca mağazaları ele aldığımız için; fiyatların uygunluğunu da bu mağazalar için değerlendireceğim. Özellikle telefon ve bilgisayar fiyatları için en uygun mağazalar hangileri inceleyelim.

Satürn

İçinde birçok ürün barındıran ve Almanya’nın en yaygın teknoloji mağazası olan Satürn turist müşterilerine aldıkları üründen %11 oranından vergi iadesi alma imkanı sunuyor. Satürn görevlisi ile birlikte form doldurup bu hizmetin verildiği bir havaalanından almanız mümkün. Fiyat anlamında online alışverişe yakın fiyatlarıyla dikkat çeken Satürn’den gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.

Media Markt

Türkiye’den aşina olduğumuz bu mağazada sıklıkla indirime giren ürünler ile birlikte birçok teknolojik eşyayı bulabilirsiniz. Fiyatları da Satürn ile hemen hemen aynı. Vergi iadesi de alabileceğiniz bu mağazalara ürünü almadan önce bir göz atın derim.

Tekstil Ürünleri

Belki de mağazalara göre en değişken olan kategori tekstil olabilir. Özellikle kıyafet alışverişlerinizde aradığınızı çok ucuza bulabileceğiniz birkaç mağaza var. İşte bunlardan bazıları;

T.K. Maxx

Alışveriş yapmadan çıkmanın imkansıza yakın olduğu bir mağaza olan T.K. Maxx’te kıyafetlerin yanı sıra ev eşyaları, temizlik ürünleri vb. birçok ürünü uygun fiyata bulabilirsiniz. Dönmeden önce muhakkak uğramanızı öneririm.

Primark

Almanya’daki favori tekstil mağazam olan Primark’tan; t-shirt, hırka, hoodie, şort vb. ürünleri çok uyguna alabilirsiniz. Kumaşı yeterince kaliteli olan bir hırkayı 5 Euro’ya bulduğum günden beri kıyafet alışverişlerim için her zaman uğrarım.

H&M

Türkiye’deki fiyatlara nazaran biraz daha pahalı olsa da ihtiyaç halinde Almanya şartlarında uygun denebilecek fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. Türkiye’de görmediğim bazı ürünleri buradaki H&M mağazalarında görmüştüm ve bu da Almanya’da alışveriş yapmanın başka avantajlarından.

Almanya’da geçireceğiniz süre boyunca uygun fiyata alışveriş yapabileceğiniz mağaza ve marketlerden bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Umarım bu yazı sayesinde hem zamandan hem de paradan kazancınız olur.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, iyi alışverişler 🙂