Almanya’da Çalışmak ve Yaşamınıza Katkıları

Almanya’da Çalışmak ve Yaşamınıza Katkıları

Herkese merhaba! Kariyer hedefleriniz arasında Almanya’da çalışmak var mı? Eğer bu hedefi gerçekleştirirseniz yaşamınıza nasıl bir katkısı olabileceğini öğrenmek ister misiniz?

Gelin sizi yurt dışında çalışma konusunda daha çok heveslendireyim. Şu anda bir Erasmus öğrencisi olarak Almanya’da bulunduğumdan yurt dışında çalışmanın katkılarını Almanya üzerinden yazıyor olacağım. Ancak yazımdaki alt başlıklar diğer gelişmiş ülkelerde de ufak farklılıklarla geçerli tabii.

Güçlü Özgeçmiş

Başka bir ülkede çalıştığınızda edineceğiniz kazanımlardan bahsedelim. Farklı insanlarla çalıştığınızda ekip becerileriniz gelişecek, farklı bir kültür içerisinde bulunduğunuzdan bakış açınız genişleyecek, uyum yeteneğiniz ve iletişim becerileriniz inanılmaz bir şekilde gelişecektir.

Yurt dışında çalışmış olmak size gelecekte yeni iş fırsatları doğuracaktır. Edindiğiniz bilgiler dahilinde, hepsinden önce yurt dışı tecrübeniz olduğu için herhangi bir iş başvurusunda bulunduğunuzda insan kaynakları bunu mutlaka dikkate alacaktır.

Özellikle mühendislik alanında Almanya’da çalışmanız özgeçmişinizi kaçınılmaz bir şekilde güçlendirecektir.

Farklı Kültürlerle Tanışma

Almanya’da azımsanamayacak ölçüde yabancı kökenli insan bulunuyor. Farklı insanlarla tanışıp iletişim kurmak hem iletişim becerilerinizi geliştirecek hem de kişisel gelişiminize büyük katkı sağlayacaktır. Yeni arkadaşlıklar kurarak çevrenizi geliştirecek, ileride yurt dışına gezi veya iş için tekrar giderseniz her zaman bir dostun sizi bekleyeceğine emin olabileceksiniz.

Almanya’da Çalışmak

Farklı ülkelerde farklı çalışma yöntemleri bulunabilmektedir. Almanya’da çalışarak farklı bir çalışma yöntemi deneyimleyebilecek, Alman disiplinini görerek kendinize örnek alabileceğiniz uygulamalar keşfedebilecek ve iş sürdürülebilirliğine farklı çözüm yöntemleri arayabileceksiniz.

Almanca Öğrenmek

Günümüzde yabancı dil öğrenmenin birçok yöntemi bulunduğunu biliyoruz. Ancak bir dili öğrenmenin en iyi yolunun o dile maruz kalmak olduğuna her zaman inanmışımdır. Almanya’da çalışarak her gün Almanca duymanıza ve kullanmak zorunda kalacağınıza emin olabilirsiniz. Bu sayede Almanca’yı veya başka bir ülkede başka bir dili yaşayarak öğrenebileceksiniz.

Alman Vatandaşı Olma Hakkı

Almanya’da vatandaşlık hakkı alabilmek için uğraşan çok fazla insan var. En az 8 yıl yaşayarak ve prosedürleri tamamlayarak vatandaşlık hakkı alabiliyorsunuz. Bu prosedürde; entegrasyon kursunu tamamlamış olmak, B1 seviyesinde Almanca biliyor olduğunuzu kanıtlamak, kendinizi maddi olarak yeterli göstermek, vatandaşlık sınavını geçmek gibi maddeler bulunuyor.

Hepsini başarıyla tamamlayabilirseniz;

Alman vatandaşlığı alarak avantajlardan faydalanabilir, oy verebilir, devlet memuru olabilirsiniz.

İş ve Yaşam Dengesi

Almanya’daki çalışma düzeninde fazla mesaiye kalmak pek rastlanır bir durum değildir. Bu sayede iş dışında gününüzün büyük bir kısmını kendinize ayırabilirsiniz. Bu da sizin mesai saatlerinde daha verimli çalışmanızı sağlar.

Genel olarak yurt dışında çalışıyor olmak hayatınızda büyük bir öneme sahip olacak ve kendinizi büyük ölçüde geliştirmiş olacaksınız. Bu yüzden ilk adıma rutininizden çıkarak başlayın. Yeni şeyler öğrenme hevesine sahipseniz daha fazla bilgi için araştırmaya hemen başlayın.

Yurt dışı hayalinize artık hiç olmadığı kadar yakınsınız. İsteyen herkesin başarabileceğine canıgönülden inanıyorum.

 

‘Uzaklara gittikten sonra tamamen değişmiş biri olarak dönmek gerçek bir mucize. ‘       

– Kate Douglas Wiggin

 

Referanslar