50 Euro ile Paris'e Gitmek!

50 Euro ile Paris'e Gitmek!

Herkese Merhaba! Bugün sizlere 50 Euro ile Paris’teki günübirlik gezimizi anlatacağım. Eğer siz de çok para harcamadan bu büyüleyici şehri görmek istiyorsanız okumaya devam edin.

Ben Studifahrten Trips gezi turuyla birlikte gittim. Turun fiyatı 50 Euro. Yolculuğunuza, size en yakın olan 5 şehirden (Dortmund, Essen, Düsseldorf, Cologne, Aachen) birini tercih ederek başlayabilirsiniz. Yapacağınız yolculuğun süresi başlangıç rotanızdaki şehre göre değişiklik gösterse bile yaklaşık olarak 10 saat sürdüğü söylenebilir. Otobüse binmeden önce Covid-19 tedbirleri kapsamında aşı kartınızın olması gerekiyor, aşı kartı olmayan kişilerden ise 48 saat önce yapılmış PCR testi isteniyor. Paris’e vardığınızda tur tarafından sizler için hazırlanmış haritalara sahip olacaksınız. Bu sayede Paris’te gezmeniz gereken önemli yerlerin yol haritasını kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca harita üzerinde yer alan küçük notlar, bu yerler hakkında sizlere ön bilgi sunuyor.

Paris’te ise tur sizi ilk olarak 15 dakikalık kısa bir fotoğraf molası için Trocadero’a götürüyor. Burası Eiffel Tower’ın en güzel göründüğü yerlerden bir tanesi. Ardından Paris’teki bir rehber eşliğinde otobüs ile 1 saatlik Paris gezi turu düzenleniyor. Otobüste rehber ile yapılan bu kısa gezi turu ile Avenue des Champs Elysees, Arc de Triomphe, Trocadero, Eiffel Tower, Les Invalides, Petit et Grand Palais, Place de la Concorde, Opera Garnier, La Fayette, Louvre, Notre Dame gibi birçok önemli yapıtı görebiliyorsunuz. Daha sonrasında ise tur size gezmeniz için bir serbest zaman veriyor. Sahip olduğunuz harita sayesinde gitmek istediğiniz yerleri kolaylıkla haritadan bulabilir ve günün geri kalanını Paris’in harika sokaklarında gezerek geçirebilirsiniz.

Turun bir diğer güzel özelliklerinden biri ise tekne turu. Paris’i ışıklar altında görmek ve Seine Nehri üzerinde tekne gezintisi yapmak isterseniz normalde 15 € olan tekne turuna gezi turunun indirimiyle 10€ ücret ödeyerek katılabilirsiniz.

Çok para harcamadan Paris’i görmek istiyorsanız bu tura bakmanızı mutlaka öneririm. Bir gün içerisinde Paris’i doyasıya gezmek mümkün olmasa da birçok önemli yerini görme şansını elde edebilirsiniz.

İncelemeniz için gezi turunun linkini buraya bırakıyorum.

 

Yeniden görüşmek üzere!