Teknoworld Şirketinde Staj

Teknoworld Şirketinde Staj

Bugün sizlere Almanya’da Teknoworld şirketinde tamamlamış olduğum stajımdan bahsedeceğim.

Keyifli okumalar…

Teknoworld şirketinde staja başladığım ilk gün bütün ekip ile bir toplantı gerçekleştirdik.

Bu toplantı sonucunda bana verilen görev, bir mobil uygulama geliştirmekti. Mobil uygulamanın neler içereceğini belirledikten sonra mobil ekip ile birlikte tasarım çalışmalarına başladık. Tasarımlarımız sonucu elimizde artık uygulamanın en son halinin görüntüsü vardı. Bu tasarımları, yine ekip halinde tartıştıktan sonra ortak karar ile hızlıca koda dökülmesine karar verdik.

Uygulama kodunun yazılma süreci oldukça keyifliydi. Zaman zaman uygulama içindeki bazı kısımların kodunu yazarken çeşitli hatalar ile karşılaştık ancak bu hataları, ekip arkadaşlarımızın da yardımı ile ortadan kaldırdık. Uygulamanın tamamlanması yaklaşık 1 ayımızı aldı. Teknoworld şirketinde geçirdiğim staj süremin 1/3’ü mobil uygulamayı geliştirmek ile geçti. Geri kalan 2/3’lük kısım ise belki de benim Almanya’yı oldukça verimli geçirmemi sağlayan “kurulum” ile geçti. Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu, Erdemli Market vb. gibi oldukça önemli kurumların güvenlik sistemlerinin kurulumlarını gerçekleştirdik. Bu kurulumlar hem donanım hem de, kullandığımız mobil ve desktop uygulamalarını da içinde barındırdığı için yazılım alanında kendimi geliştirmemi sağladı.

Staj süremin göz açıp kapayıncaya kadar hızlı geçtiği bu süreç için başta şirket patronumuz Nuri Özyurt’a ve tüm Teknoworld’e teşekkürler…