Teknoservice Şirketin'de Toplantı ve Neuss Şehrini Keşif

Teknoservice Şirketin'de Toplantı ve Neuss Şehrini Keşif
Photo by Amy Hirschi / Unsplash
Neuss

Almanya'nın batısında Ren Nehri kıyısında bulunan Neuss, tarihi dokusu ve turistik cazibesiyle çekici bir şehirdir. Bugün Teknoservice şirketinin Neuss'da bulunan ofisini ziyaret ettik ve yöneticimiz Nuri bey ile biz stajerler 2 saatlik bir toplantı gerçekleştirerek ofisin bulunduğu binayı gezerek markaların workshopları hakkında da bilgi edindik. Günün yarısını ofiste geçirdikten sonra Neuss şehrini keşfetmek için yarım gün bize kalmıştı.

Eğer sizin zamanınız sınırlıysa ve yarım gününüz varsa, Neuss'un en önemli yerlerini keşfedebilmeniz için Neuss'da görülmesi gereken yerleri sizler için sırayla düzenledim. İyi okumalar!

Neuss'da görülmesi gereken ilk yer, Neuss Münster: Güne Neuss Münster ile başlayın. Bu 1200 yıllık tarihe tanıklık eden gotik mimariye sahip katedral, tarihi atmosferiyle sizi büyüleyecek.

Markt Meydanı: Ardından, şehrin ortasında yer alan Markt Meydanı'na gidin. Renkli binalar ve kafe terasları arasında gezinerek yerel yaşamın tadını çıkarabilirsiniz.

Römerthermen: Öğleden sonra, Romalılardan kalma Neuss'taki en önemli antik yapı olan Römerthermen (Roma Hamamları) kalıntılarını ziyaret edin. Burası, Roma dönemine ait önemli bir arkeolojik alan ve tarihe ilgi duyanlar için büyüleyici bir yerdir.

Clemens Sels Müzesi: Neuss'un modern sanat galerisi ve kültürel merkezi olan Clemens Sels Müzesi'ni ziyaret etmelisiniz. Burada yerel sanatçıların eserlerini ve tarihi koleksiyonları göreceksiniz.

Rheinpark: Eğer doğayla iç içe olmak isterseniz, Rheinpark'a giderek Nehir kıyısında dinlenip güzel manzaraların keyfini çıkarmanızı öneririm.

Yukarıda bahsetmiş olduğum gibi yarım gününüzde Neuss'un tarihini, kültürünü ve güzelliklerini keşfetmek için yeterli zamanınız olacaktır. Şehrin canlı atmosferi ve zengin tarihi sizi etkileyecek ve yarım gününüzü unutulmaz kılacaktır.

Şimdiden Neuss'a geleceklere iyi seyahatler dilerim!