Stuttgart Porsche Müzesi!

Stuttgart Porsche Müzesi!
Photo by Alexandr Voronsky / Unsplash

Herkese Merhaba! Bu yazımda Porsche severlerin gözdesi olacak belki de çoktan hayali olan Stuttgart'taki Porsche Müzesine nasıl gidilebileceğinden, fiyatlardan ve içerisinden biraz görseller ve biraz da bilgiler paylaşacağım.

Öncelikle hangi şehirden geliyorsanız gelin ilk durağınızın Stuttgart Haupthbahnof olması gerekiyor. Çünkü yazıyı yazdığım bu tarihlerde (14 Ağustos 2023) metrolarda ve trenlerde çalışma mevcut bu yüzden en garanti yolu Stuttgart Haupthbahnof'tan gitmeniz olacaktır. Stuttgart Haupthbahnof'tan S6 trenine binmeniz gerekmekte. Bu tren sizi Porsche Müzesinin bulunduğu Porscheplatz durağına götürecektir. Porscheplatz durağında indikten sonra soldaki çıkıştan çıktığınız anda Porsche Müzesinin girişini göreceksiniz. Hemen ilerideki Müzenin Simgesi olan havada duran üç porsche'yi fotoğraf çekmeyi unutmayın!

Müzeye girdikten sonra hemen ilerideki görevliden bilet almanız gerekiyor. Bilet fiyatları 1 kişi için 10 euro ama öğrenci olduğunuzu söyleyip öğrenci kimliğinizi gösterirseniz Fiyat 5 euro'ya düşüyor. Üstelik bu edindiğiniz bilet ile yine Stuttgart'ta bulunan Mercedes Müzesinde %25 indiriminiz oluyor. Mercedes Müzesi'nde de yine bilet fiyatları 1 kişi için 10 euro fakat öğrenci iseniz yine 5 euro'ya düşüyor. 16.30'dan sonra bilet fiyatları yarı yarıya düşmekte aklınızda bulunmasında fayda var.

Bileti edindikten sonra hemen biraz ileride müze içinde gezerken araçlar hakkında bilgileri ve tarihçeyi dinleyebileceğiniz multimedya cihazları yer almakta. Bu cihazları ücretsiz bir şekilde edinebiliyorsunuz. Üstelik müze gezinizin sonunda bu cihazları teslim ederken Porsche yazılı güzel bir boyun askısı siz de kalıyor.

Müzeye yürüyen merdivenlerle çıkılıyor. Müze Porsche'nin en eski tarihlerinden başlayarak günümüze ilerleyen bir yapıda tasarlanmış. Arabaların hemen önünde bulunan bilgi yazılarındaki 3 haneli kodları multimedya cihazına girerek araçlar hakkında ve tarihçeleri hakkında bilgileri dinleyebiliyorsunuz.

Müzede bazı yerlerde araçlarla ilgili interaktif cihazlar bulunmakta Örneğin bir stantta gaz pedalına basarak 911 GT3 RS'in motor sesini duyabilirsiniz. Başka bir stantta ise Porsche'nizi kendiniz dizayn edebilirsiniz. Porsche'ye binip fotoğraf çektirebileceğiniz bir yer de mevcut fakat genelde uzun sıralar oluyor.

Müzede küçük bir detayla karşılaşabilirsiniz. Cars filminde yer alan "Sally" nin modelini de müzeye eklemişler. Çocukluğumda izlediğim bir karakteri orada görmek ufak da olsa mutlu etmişti.

Müzeden çıktığınızda hemen sol tarafınızda yer alan hediyelik eşya dükkanından da model arabalar alabilirsiniz. 1:43 modeller 15 euro, 1:24 modeller ise 20 euro. Porsche müzesi genel olarak görmeye kesinlikle değen bir müze. Görmenizi şiddetle tavsiye ederim!