Polonya'da Gezilebilecek En İyi 5 Müze

Bu yazımızda sizlere Polonya’da gezilebilecek birbirinden güzel 5 müzeyi sıraladık;

1-Auschwitz Concentration Camp

Çoğumuzun Piyanist filminden aşina olduğu, Polonya halkının yaşadığı birçok acı verici olay Auschwitz toplama kampında geçmektedir.

Birçok turistin uğrak noktası olan bu müze çok geniş alana yayılmış olup 7 farklı dilde anlatıma sahiptir. İster tur ile ister bireysel olarak müzeyi ziyaret etmeniz mümkün, tek yapmanız gereken gitmeden önce müzeden randevu almak işte hepsi bu kadar üstelik müze ziyaretçilerine tamamen ücretsiz. Konum olarak Katowice ve Krakow şehirleri arasında bulunan bu bölge Polonya’nın en değer verilen müzelerinden bir tanesi.

2-Neon Museum

Polonya’da bulunan belki de en eğlenceli müzelerden biri olan Neon Museum hem çocuklar hem de yetişkinler için yapılmış  renkli bir müze. Müze içerisinde neredeyse her şey neondan yapılmış olup sizlere inanılmaz bir deneyim sunuyor. Yabancı turistlerin çok fazla ilgisini çeken bu müze dünyada birçok ülkede farklı büyüklüklerde bulunmaktadır. Bunlardan orta büyüklükte olanı Polonya’nın başkenti olan Varşova şehrinde yer almaktadır. Şehir merkezine çok uzak olmamakla beraber metro, tramvay ya da otobüs ile çok kolay bir şekilde ulaşılabilir.

Ayrıca 12-15 Zloty arasında değişen fiyatıyla birçok kişiye hitap etmektedir.

3-Museum of Cinematography

Polonya’da film severlerin ilk durağı olarak adlandırılabilecek yerler arasında olan bu müze birçok uluslararası filme de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Polonya’nın başkenti Varşova’da bulunması müzeyi tam bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Bunun yanı sıra hem öğrenciler için hem de birçok dalda yazarlar için uygun fiyatlı girişler oldukça fazla. Eğer bir film severseniz kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerler arasında ilk sırada Museum of Cinematography olmalıdır.

4-Ethnographic Museum

Fantastik hikayeleriyle başta Roma olmak üzere birçok medeniyetin mirasına ev sahipliği yapan bu müze Avrupa’da ki en önemli tarih müzeleri arasında yer alıyor.1000 yıl önce Avrupa’ya gelen insanlardan Avrupa’nın nüfus yapısına kadar birçok bilginin bulunduğu bu müze tarih severlerin Polonya’da ilk duraklarından biridir.

5-Lódz Art Museum

Polonya’nın Lodz şehrinde yer alan bu sanat müzesi 1. ve 2. dünya savaşları dahil belirli dönemlerde yapılmış en önemli sanat eserlerini sizler için tek bir çatı altında toplamaktadır.

Fiyat politikası olarak her ne kadar ucuz olmasa da sanata ve eserlere olan ilginiz sizi bu müzeye itecektir.

 

Bu yazımızda sizlere Polonya’ya geldiğinizde gitmeniz gereken en güzel 5 müzeyi derledik. Umarız bir gün yolunuz Polonya’da kesişir.