Polonya'da Erasmus Yapmak için 5 Sebep

Bu yazımızda sizlere Polonya’da Erasmus+ yapmak için birbirinden güzel 5 sebep sunacağız.

1-Ucuz Olması

Avrupa’daki en ucuz ülke dersek abartmış olmayız. Market alışverişi dahil birçok konuda çok uygun fiyatlar sunan Polonya Erasmus konusunda da yardımı olacaktır. Hem maddi olarak fazla imkanınız yoksa hem de bir Avrupa ülkesi gezmek istiyorsanız Polonya sizler için oldukça makul bir Avrupa ülkesi. Diğer birçok Avrupa ülkesine çok uygun fiyatlarla tren ve uçak biletleri bulabilirsiniz. Bunun yanında yerel fiyatlandırma diğer ülkelere göre çok daha fazla olduğu için birim olarak birçok Euro kullanan Avrupa ülkesinden daha ucuz bir ülkedir.

2-Dil Şartı Yok!

Birçok Avrupa ülkesinde, eğer Erasmus yapmak istiyorsanız Almanya, Fransa ve İtalya gibi ülkeler kendi dillerinde eğitim vermekteler. Bu yüzden bu ülkelere Erasmus programına gelmeden önce o ülkenin dil sınavlarına girmeniz gerekli aksi halde Erasmus programına yeterli ortalama ve İngilizce bilgisine sahip olsanız bile bu ülkelerde Erasmus yapamazsınız.

Sizlere iyi bir haberimiz var: Polonya dil yeterliliği konusunda diğer ülkelere kıyasla en basit gidebileceğiniz ülke. Sadece İngilizce ile Erasmus+ programına katılabilir hem staj hem de öğrenim fırsatından faydalanabilirsiniz.

3-Ders Uyumu

Polonya’da bulunan birçok bölüm ve Türkiye’de bulunan mühendislik başta olmak üzere bir o kadar bölüm neredeyse aynı derslere sahip. Erasmus+ hareketliliğinden önce yapmanız gereken ders eşleştirme işlemini diğer Avrupa ülkelerine kıyasla çok daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanında ders içerikleri ve okul müfredatının bölümünüze olan uyumu neredeyse en fazla olan ülkelerin başında Polonya gelmektedir.

4-Yurt Yaşantısı

Birçok ülke gibi Polonya da yurt dışından çok sayıda yabancı öğrenci almaktadır ama bu sayı diğer ülkelere nazaran biraz daha fazla. Bu durum hem okuduğunuz okulu hem de kaldığınız yurt yaşantısını etkilemektedir. Üniversite yurtlarında çok sayıda milletten gelen öğrenciler ile kültür aktarımında bulunabilirsiniz. Bunun avantajlarının yanında o ülkelere ait dilleri, yemekleri ve kültürel yaşam tarzlarını yurtlar içerisinde çok daha yakından görebilir ve bu kültür aktarımına dahil olabilirsiniz.

5- Avrupa’nın Merkezinde Eğitim Görün

Polonya konum itibariyle Avrupa’nın tam ortasında bulunmaktadır. Bunun avantajları Erasmus+ için gelen öğrencilerin birden fazla ülke kültürünü daha rahat görebilmesi sağlıyor. Ayrıca konumu itibariyle gene birçok ülkeye ulaşımı çok daha kolay ve ucuz.

Komşularından olan Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya gibi ülkelerin hem kültürel hem de siyasi olarak katkılarını rahat bir şekilde görme imkanı sunuyor.

Sizlere bu yazımızda Polonya’da Erasmus+ yapmanız için 5 sebep sunduk eğer bu nedenlerden birkaç tanesi bile size cezbedici geldiyse Polonya’da Erasmus yapmayı gözden geçirebilirsiniz.