Polonya’da Bulunan En Güzel 5 Old Town

Bu yazımızda sizler için Polonya’da bulunan en güzel 5 Old Town’ı ve şehirlerini sıraladık;

1-Wroclaw

Wroclaw Polonya’nın en büyük 4. şehri olarak listemizde en başta yer alıyor. 600.000 vatandaşın yaşadığı bu şehir enerjik gece hayatı, yemekleri, mimarisi ve müzeleriyle Polonya’nın en güzel şehirleri listesinde yer alıyor. Wroclaw kalabalık bir şehir olsa da; diğer şehirlerin aksine sakin ve sessiz bir hayat sunuyor sizlere. Şehirde ilk uğramanız gereken yerlerin başında Pazar Meydanı geliyor. Wroclaw’da turistlerin yanı sıra yerli halkın da çok fazla vakit geçirmek istediği yerlerin başında geliyor.

2-Krakow

Krakow’un kalbinde bulunan Old Town, gotik kiliselerin yanı sıra aynı zamanda Vistula nehrine de ev sahipliği yapıyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarında sık sık sokak gösterileri ve çeşitli kültürel etkinliklerin olduğunu rahatça görebilirsiniz.. Her yıl 7 milyon insan Krakow’un bu büyüleyici havasını görmek için bu Old Town’a geliyor.

3-Poznan

Polonya’daki gezginler için kültürel ve tarihsel olarak çok önemli bir yerleşim alanıdır. 1.ve 2. Dünya savaşının yıkıcı etkilerinden sonra büyük hasar alan bu şehir büyük bir özenle tekrar restore edildi. Canlı havası, taş kaldırımdan meydanı ve savaş izleri birçok turisti ve tarih severi her yıl buraya çekiyor. Renkli meydanları ile tıpkı bir masal şehrine benzeyen Poznan Old Town‘ı ile sizlere görsel bir şölen yaşatıyor.

4-Varşova

Polonya’nın başkentinin en eski bölgesi olarak bilinen bu Old Town cazibesi ile ziyaretçileri kendine çeken önemli kültürel alanlardan birisidir. Bu eski kentin en önemli özelliği sayısız meşhur kafe ve restaurantlara sahip olmasıdır. 13. yüzyılda yapılan Varşova Old Town’ı sizi adeta bir modernitaya götürüyor. Şehirde gezilebilecek başlıca yapılar şunlar;

  • Barbican
  • Holy Cross Church
  • Royal Castle
  • Nowy Swiat street
  • Krakowskie Przedmiescie
  • St John’s Cathedral
  • Old Town Marketplace

5-Gdansk

Kuzey Avrupa’nın en büyük tarihi yerlerinden biri olma unvanına sahip. Yüksek kilise kuleleri, antik limanıyla çok farklı bir Germen havası yaratmaktadır. Ayrıca altın rengi plajları ve Baltık denizine ev sahipliğiyle gece hayatının vazgeçilmez yerlerinden biri haline gelmiştir.

 

Bu yazımızda sizler için Polonya’da bulunan en güzel 5 Old Town’ı sıraladık liste içerisinde istisnalar olsa da mutlaka Polonya’ya geldiğinizde görmeniz gereken yerleri sizler için kısaca özetlemiş olduk.