Paris'te Gezilecek Yerler

Paris'te Gezilecek Yerler

Merhabalar, bugünkü yazımda Paris'te gezmeniz, görmeniz gereken tarihi yerleri, kafeleri, mağazaları anlatacağım. Eğer Paris'e Flixbus ile giderseniz göreceğiniz ilk yer muhtemelen şehrin her tarafından geçen Sen Nehri olacaktır. Sabah saatlerinde inerseniz size tavsiyem çayınızı ya da kahvenizi alıp biraz güneşi selamlamak olacaktır. Ben Paris'i gezerken hiçbir toplu taşıma aracı kullanmadım ve doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü en basit sokakta bile o şehrin yaşayışına dair bir tarih görebiliyorsunuz. Ancak Paris'in dış bölgelerine gerçekten kötü bir koku hakim.

Öncelikle gitmeniz gereken yer Notre Dame'ı görmek olacaktır. Bildiğiniz gibi çıkan yangından sonra Notre Dame'ın içine giremiyorsunuz. Ancak dışarıdan da olsa görmeniz gerek. Notre Dame'ın olduğu yerden Saint Chapelle'e geçiş yapabilirsiniz. İçeriye giriş ücretli olduğundan ben sadece dışarıdan görebildim. Buranın tarihi de çok eskilere dayanıyor ve mimarisi sizin de ağzınızı açık bırakacaktır. Bu gibi yerler Paris'te bolca bulunuyor. Şu an adını hatırlayamıyorum ancak Saint Chapelle'in karşısında tarihi bir kilise bulunuyor. İçinde bolca işleme ve Hz. İsa ve Hz. Meryem figürleri bulunuyor.

Gezimin sonraki aşamasında Louvre Müzesini ücretsiz olarak ziyaret ettim. Bu ücretsiz bileti Louvre internet sayfasından 18-25 yaş arası seçeneğini seçip elde edebilirsiniz. İçeride yaklaşık 2 saat geçirdim ve aslında müzenin çeyreğini bile gezememiştim. Bundan sonra da tabii ki Eyfel Kulesi geliyor. Sadece etrafında vakit geçirmek bile eminim sizi büyüleyecektir. Çimlere oturup bir şeyler yiyip içmek ve Eyfel'in ışıklandırılmasını izlemek oldukça keyifliydi. Tepesine çıkmak 15 Euro gibi bir maliyet. Paris'te gezilecek yerler yazımı okduğunuz için teşekkür ederim. Umarım yardımı olur.