Oktoberfest

Her yıl eylül ayının son günleri ile ekim ayının ilk günleri arasında Almanya’nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde düzenlenen bir festivaldir. Her yıl 2 hafta süren, yaklaşık 6 milyon insanın katıldığı büyük bir festivaldir. Bu festival Münih kenti ile özleşmiştir. Oktoberfest kocaman bir alanı kaplayan çok büyük bir festivaldir. Festival alanına girildiği anda bir ucundan bir ucunu görmek gerçekten mümkün değil. Binlerce kişinin içine girip eğlenebileceği, bir sürü festivale özgü yemeğin ve içeceğin satıldığı devasa çadırların kuruluğu bu festivalde Alman kültürünün birebir olarak gözlemleyebilirsiniz.

Yiyecek ve içeceklere ek olarak festival alanında gezerken yanınızdan geçen bando takımlarını da görebilirsiniz. Tüm bu alanda yöresel kıyafetlerini giymiş birçok Almanı görebilirsiniz. Her yaştan festivale katılım sağlayan Almanlar yöresel kıyafetlerini giyip doyasıya festival alanında eğlendiklerini görebilirsiniz. Festivale temalı ürünleri satan stantlar gezebilir ya da lunapark oyuncaklarında doyasıya eğlenebilirsiniz. Festival toplamda 420.00 kilometrekarelik bir alana kurulmasına rağmen ülkenin ve dünyanın dört bir yanından katılan ziyaretçilerle festivalin kalabalığını hissedebilirsiniz.

Oktoberfest’e girişin ücretsiz olduğunu da hatırlatmak isterim. Festival alanında geleneksel Alman kültürünü yaşamak, Alman tatlarını denemek için vazgeçilmez bir ortama sahip. Eğer Münih’e Oktoberfest zamanı yolunuz düşerse kesinlikle uğramanızı öneriyorum.