Kurulum Çalışmalarında Son Haftalar

Devam eden haftalardaki çalışmalarımızda Kobelnz’deki bir Türk marketinde devam ettik. İlk başta çalışmayan kameralarda kaynaklanan olağan sorunları tespit ettik. Kameraların görüntülerini incelediğimizde birçoğunun güç yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar olduğuna karar verdik. Bunun üzerine sorun bulunan kameraların yerlerini tespit edip güç kablolarının değiştirdik. Bunun üzerine sorunun hemen çözüldüğünü gördük. Sonrasında recorder’lardan kaynaklanan direkt olarak 16 kameranın görüntüsünün bozulması sorununu çözdük. Recorder’ın güç kaynağını değiştirerek bu sorunu da halletmiş olduk. Sonrasında ethernet bağlantısın kullanarak tüm görüntülerin başka bir IP üzerinden diğer bir recorder’a aktarılmasını sağladık. Bu sayede farklı recorder’lardaki kameraları bir araya toplayarak müşterimize istediği bir şekilde görüntü sağlamış olduk.

Diğer bir çalışmalarımız için firmamızın referansları arasında da bulunan Essen Başkonsolosluğunu ziyaret ettik. Burada da kameraların DMSS uygulaması üzerinden görüntülenmelerini sağlamış olduk. Bunu da değiştirilen modemleri tekrar kendi sistemimize tanıtarak sağlamış olduk.

Başka bir çalışmamızda Almanya’nın ve Avrupa’nın en eski Camisi olan Dortmund Merkez Camii’nde çalışmalarda bulunduk. Bu camii, kiliseden çevrilme bir camii olduğu için güvenliğin en üst noktada olması gereken bir yer idi. Çünkü bu camii birçok defa kapısına domuz kafası bırakma ya da bira şişelerinin atılması ya da saldırıda bulunulması gibi birçok üzücü durumla karşılaşıldığını öğrendik. Burada da birçok kamerada sıkıntılar olduğunu öğrendik. En üst seviyede güvenliği sağlamak için IP kamera sistemi yaptık. Daha öncesinde bulunan anolog kameraların da görüntülerini alabilmek için karma bir recorder sipariş ettik ve sistemin kurulumunu bu recorder üzerinden yaptık.

Yaptığımız çalışmalarda birçok farklı tecrübeler kazandık, farklı sistemleri gördük. Bu sayede burada geçirdiğimiz 3 ayı hem gezerek hem de öğrenerek hem de birçok farklı konuda tecrübe edinerek tamamlamış olduk. Tüm bunlar sayesinde bizlere birçok katıda bulunan bir staj süresi geçirmiş olduk.