Düsseldorf Havalimanından Wuppertal'daki Tekno Service Yurduna Ulaşım

Düsseldorf Havalimanından Wuppertal'daki Tekno Service  Yurduna Ulaşım

Merhaba, bugün size Düsseldorf Havalimanından Wuppertal'daki kalınacak yere nasıl ulaşılacağı hakkında bilgi vereceğim. Almanya'da çok fazla farklı tren ve otobüs seçeneği olduğu için ve genel olarak bu ulaşım araçlarının isimleri de yabancı olduğundan dolayı bu konu ilk başlarda karışık gelebilir. Bu yüzden eğer siz de Wuppertal'a Düsseldorf'tan geçiş yapacaksanız bu bilginin işinize yarayacağını düşünüyorum.

Öncelikle Düsseldorf'ta uçaktan indikten sonra henüz havalimanındayken S11 (S-Bahn) numaralı trene binerek Düsseldorf Merkez İstasyonuna ulaşabilirsiniz. S11'in nereden hareket ettiğini havalimanındaki yönlendirmeleri takip ederek kolayca bulabilirsiniz.

Düsseldorf Merkez İstayonuna vardıktan sonra normalde aktif olan ama belirli bir süre için faaliyetleri durdurulmuş Sneltrein RE13 numaralı trene binerek Wuppertal Merkez İstasyonuna gidebilirsiniz. Ancak an itibariyle bu tren çalışmadığından ben farklı bir seçenek seçmek durumunda kalmıştım. İlk seçenek olarak Bus EV adlı otobüs düşünülebilir. Otobüs kalabalık olabileceği için valizlerinizle sıkıntı yaşamak istemiyorsanız aktarmalı tren seçeneği de mevcut. Ben aktarmalı treni tercih ederek öncelikle Düsseldorf Merkez İstasyonundan S1 numaralı trene binerek Solingen Merkez İstasyonu'na gittim. Solingen Merkez İstasyonuna vardıktan sonra ise RB48 ya da RE7 numaralı trenlerden birine binerek Wuppertal Merkez İstasyonuna ulaşabilirsiniz. Wuppertal Merkez İstasyonundan yurda ise yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesi mevcut. Google Maps'ten den yardım alarak yurda rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Tren ya da otobüs bağlantılarını kendiniz de kontrol etmeniz için DB Navigator adlı uygulamayı kullanmanızı öneririm. Bu uygulamayı kullanarak Almanya'da herhangi bir noktaya nasıl ulaşabileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ayrıca uygulamada, trenlerin ya da otobüslerin istasyonlarda hangi platformlardan hareket ettiğini de görebilirsiniz. DB Navigator uygulamasını telefonunuza Google Play Store ya da App Store'den yükleyebilirsiniz.

Bilet konusuna gelince, biletlerinizi her istasyonda bulunan makinelerden rahatlıkla alabilirsiniz. Ayrıca, 50 Euro ücret ödeyerek Deutschland Ticket adlı bileti de alabilirsiniz. Bu bileti kullanarak bir ay boyunca Almanya'da bulunan toplu taşıma araçlarını (IC/ ICE/ EC/ ECE trenleri hariç) dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Bugünlük anlatacaklarım bu kadardı, okumaya vakit ayırdığınız için teşekkürler. Almanya içi ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamamanız dileğiyle.