Esenboğa Havalimanı'ndan Düsseldorf Havalimanı'na İniş ve Ulaşım

Esenboğa Havalimanı'ndan Düsseldorf Havalimanı'na İniş ve Ulaşım
Wuppertal Hbf - Essen Hbf RE49 Treni

Yakın zamanda Esenboğa Havalimanı'ndan Düsseldorf Havalimanı'na SunExpress ile bir uçuş gerçekleştirdim. Bu yolculuk yaklaşık 3 saat 30 dakika sürdü. İlk defa yurtdışına çıkıyor olmam nedeniyle bu süreç beni biraz heyecanlandırmıştı. Bu deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Uçuşumdan iki gün önce, online check-in yaparak check-in işlemlerimi tamamladım. Uçuş saatinden üç saat önce havalimanına vardım ve check-in için sıraya girdim. Sıra bana geldiğinde, görevliye koltuk numaramı değiştirme imkanı olup olmadığını sordum. Sağ olsun, yardımcı olarak koltuk numaramı değiştirdi. Ardından, yurtdışı çıkış pulumu alıp ailemle vedalaştım.

Polis kontrolünden geçtikten sonra güvenlik kontrolüne yönlendirildim. Bu kısımda çantam ve üstüm arandı. Yanınızda bulundurmamanız gereken eşyalar konusunda dikkatli olmanız önemli; bu konuda uçuş yaptığınız hava yolu firmasının web sitesinden bilgi almanızı tavsiye ederim.

Güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra uçağımı beklemeye başladım ve sonunda Düsseldorf Havalimanı'na uçuşumu gerçekleştirdim.

Yurtdışına çıkmadan önce, ilk gün internet sıkıntısı yaşamamak için yurtdışında geçerli 1 GB internet paketi almıştım. Ulaşım konusunda da önceden bilgi sahibi olmadığım için, Düsseldorf'a varır varmaz Wuppertal'e gitmek üzere bir Uber çağırdım. Bu bana yaklaşık 63 Euro'ya mal oldu, ki bu oldukça pahalıydı.

Eğer siz de benim gibi bu tür bir masraftan kaçınmak isterseniz, Mo.pla uygulamasını indirmenizi öneririm. Türkiye’deki kartlarınızla bu uygulamadan 49 Euro karşılığında DeutschlandTicket alabilirsiniz. Ancak uygulamayı kullanabilmek için Google Play Store ya da App Store’unuzun konumunu Almanya olarak değiştirmeniz gerekiyor.

DeutschlandTicket ile, hızlı trenler ve Interrail trenleri hariç, otobüsler, tramvaylar ve trenler gibi toplu taşıma araçlarına bir ay boyunca sınırsız binebilirsiniz. Gideceğiniz yeri bulmak için ise Deutsche Bahn Navigator uygulamasını kullanabilirsiniz.

İlgili uygulamaların linkleri aşağıda belirtilmiştir.

1- Deutsche Bahn Navigator Google Play Store

DB Navigator - Apps on Google Play
Tickets, real-time information, coach sequence and much more

2- Deutsche Bahn Navigator App Store

‎DB Navigator
‎Tickets für Nah- und Fernverkehr, Echtzeit-Infos, aktuelle Wagenreihung und vieles mehr Der DB Navigator ist dein idealer Reisebegleiter im Nah- und Fernverkehr sowie für U-Bahn, Straßenbahn und Bus und hält in jeder Situation den passenden Service für dich bereit. Das erwartet dich im DB Navigat…

3- Mo.pla Solution Google Play Store

mo.pla - Apps on Google Play
with mo.pla smart across the country

4- Mo.pla Solution App Store

‎mo.pla
‎HOL DIR DEIN FAIRES DEUTSCHLANDTICKET Einfach. Fair. Flexibel. Das Deutschlandticket ohne langfristige Verträge und Kündigungsklauseln. Unsere praktische Pausetaste lässt dein Abo bis zu 24 Stunden vor Monatsende mit einem Klick ruhen. So zahlst du nur, was du wirklich brauchst. DAS FLEXIBLE JOBT…

Bu deneyimim, ilk yurtdışı seyahatimde bana önemli dersler verdi ve umarım bu paylaşımlarım sizlere de yardımcı olur.