Bonn

Bonn
Photo by Bells Mayer / Unsplash

Bonn

Bonn, Ludwig van Beethoven'ın şehri olduğu için diğer büyük şehirlere nazaran küçük olsa bile Almanya için çok büyük bir öneme sahip.  Bonn’un en ünlü oğlu olarak da bilinen Beethoven’ın festivali bile bu şehirde yapılıyor.
Bonn,  denince akla ilk gelen şey   Ludwig van Beethoven olsa  bile aslında birbirinden güzel kaleleri, müzeleri,kilseleri ile bu şehirde gezip görülecek birçok yer var.

Bonner Münster (Bonn Katedrali)
11-13. yüzyıllar arasında inşa edilen Romanesk Bonner Münster (Bonn Katedrali) 2. Dünya Savaşı’nda zarar gördükten sonra restorasyondan geçirilmiş ve şu anki haline getirilmiş. Bonnun Altstadt meydanından bizi selamlıyor.

Kurfürstliches Schloss (Seçim Sarayı)
Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu döneminde Köln Prensleri bu sarayda  ikamet etmiş. Saray şu anda  Bonn Üniversitesi’nin şehir merkezindeki ana binası olarak hizmet vermekte. Bu yüzden etrafınd oldukça  çok fazla öğrenci görmek mümkün.

Doppelkirche Schwarzrheindorf (Doppel Kilisesi)
Doppelkirche Schwarzrheindorf (Doppel Kilisesi) 1151 yılında inşa edilmiş. İki ayrı giriş kapısı ve iki ayrı ibadethanesi bulunması nedeni ile "Çift Kilise" olarak anılan bu yapı Almanya’daki 13 kiliseden biri olarak Bonn'da karşımıza çıkıyor.

Beethoven Haus (Beethoven Evi)
Ludwig van Beethoven’ın 1770 yılında doğduğu ev 1889 yılında Beethoven’ın hayatını gözler önüne seren bir müzeye çevrilmiş.  Oldukça ayrıntılı bilgiler içeren bu müze görülmeye değer bir yer olarak bize hizmet etmekte.