Başından Sonuna Kurulum

 Herkese merhabalar. Bugünkü yazımda kurulum ekibi olarak görevimizin en başından sonuna kadar olan süreç hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Biz kurulum ekibi olarak bize verilen görevin baştan sona değerlendirmesini yaparak adımları  belirleriz. Ardından bir uygulama aracılığı ile plan çizeriz. Plan çizmenin amacı ilerleyen süreçte teknik destek ihtiyacı olunca hızlı karar alınabilirliği sağlamak ve teknik ekibin işini kolaylaştırmaktır.

 Plan çizimini gerçekleştirdikten sonra malzeme seçimini belirlemek gerekiyor. Malzeme seçimini de yaptıktan sonra plan dahilinde kurulumu gerçekleştirmek gerekir. Ancak Almanya'da kurallara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Burada oldukça farklı kurallar var. Bunlara uymak elzemdir. Çünkü eğer kural dışı bir işlem yapmış iseniz bunun yaptırımları ağır olabiliyor. Örneğin sizin hatanızla bir kişiye zarar geldiyse bu kişi mahkeme aracılığı ile sizden yüklü miktarda tazminat alabiliyor. bu yüzden kurallara oldukça dikkat etmek gerekiyor. Herhangi bir yapıya zarar vermeniz halinde de ciddi yaptırımlar uygulayabiliyorlar.

  Bu kurallara dikkat ederek dikkatli bir şekilde kuruluma geçeriz. İş yeri sahibinin istekleri doğrultusunda kamera montajlarını en hassas bir şekilde tamamladıktan sonra sıra görüntü almaya gelir. Recorder cihazına doğru bağlantı yaptıktan sonra görüntüyü herhangi bir monitörden alırız. Eğer görüntü temiz ve düzgün bir şekilde ekranımıza gelmiş ise görevi başarıyla tamamlamışız demektir.