Almancanızı Geliştirmek için İzleyebileceğiniz Diziler

Bir ülkede yaşarken o ülkenin dilini öğrenmek çok daha kolay olacaktır fakat yine de biraz destek almanın yararı yadsınamaz 😊 Öğrenmek istenen dili duymak ise bu destekler arasında en güzeli. Bu sebeple Almanca öğrenmek isteyenler için izleyebilecekleri orijinal dili Almanca olan dizileri derledim. Umarım bu dile hâkim olmak isteyenler için faydalı olur.

  • Turkisch für Anfanger

Üç sezon olarak izleyicilere sunulan bu dizi 2006 yılında ilk gösterimini yapmıştır. Türk bir baba ve çocuklarının, Alman bir anne ve çocukları ile yaşamaya başlaması ile kurgusu devam eden bu dizi günlük ve basit Almancası ile işinizi çok kolaylaştıracak. Konusu itibari ile tartışmalara yol açan bir dizi olmasına rağmen dil öğrenmek için izlenebilir.

  • Dark

Listede bulunması çok da gerekli olmayan bir dizi çünkü neredeyse herkesin bildiği bir dizi olduğunu düşünüyorum 😊 Fakat yine de dil öğrenme konusundaki yardımından bahsetmek isterim. Günümüzde Almanca diziler artmış olmasına rağmen yine de çok fazla dizi bulmak mümkün değil. Bu sebeple bu diziyi de listeye eklemek istedim. Dizinin karışıklığı ve karakter çokluğu nedeniyle sadece Almancanızı değil Almanca isim bilginizi de geliştireceğinin garantisini veriyorum.

  • Deutschland 83

2015 yapımı olan bu dizi bana sorarsanız listedeki en sürükleyici dizilerden biri. Soğuk savaş döneminde, Doğu ve Batı gerginliğinin devam ettiği bir devri ekranlara yansıtan bu dizi tarih hakkında kelime dağarcığınızı geliştirecektir. Almanca ana dilinin yanı sıra güzel çekimi ve renkleriyle de size hoş bir seyir yaşatacak.

Not: Dizinin devam sezonları Deutschland 86 ve Deutschland 89 olarak ekrana sunulmuştur. Siz de kimileri gibi farklı dizi sanarak Deutschland 89’u önce izleme hatasına düşmeyin diye uyarmak istedim. 😊

  • Unsere Mutter, Unsere Fater

Eğer mendilleriniz hazırsa ve koltuklarınıza kurulduysanız bu mini diziyi izlemeye başlayabilirsiniz. Beş arkadaşın 2.Dünya Savaş’ı sırasında yaşadıklarını konu alan bu dizi sizleri güzel bir tarih yolculuğuna çıkaracak. Ağır drama barındırmayan dizi 3 bölümden oluşuyor. Dizide benim çok sevdiğim bir şarkı seslendiriliyor. Bu şarkı sayesinde dilinize Almanca kelimeler takılacağının garantisini veriyorum.